Amsterdam breidt budget voor nieuwe wooncoöperaties fors uit


De stad Amsterdam blijft zich inzetten voor het bevorderen van wooncoöperaties. Zo heeft het gemeentebestuur recent aangekondigd dat de bestaande lening voor wooncoöperaties wordt verhoogd met een extra 10 miljoen euro. Dit bedrag zal worden gebruikt om vijf nieuwe wooncoöperaties te ondersteunen, wat resulteert in de financiering van ongeveer 200 betaalbare woningen.

De afgelopen jaren zijn meerdere wooncoöperaties in Amsterdam van de grond gekomen. De eerste projecten zijn inmiddels in aanbouw of worden al bewoond. Andere initiatieven zijn nog bezig met de ontwikkeling van bouwplannen en de financiering. Op de website van Amsterdam kun je een interactieve kaart bekijken met een overzicht van alle bestaande wooncoöperaties.

Zelf starten of aansluiten

Op de website Zelfbouw – ook een initiatief van de gemeente Amsterdam – vinden geïnteresseerden informatie over hoe ze samen met een groep hun eigen wooncoöperatie kunnen opstarten. Uiteraard kunnen ze er ook voor kiezen om zich aan te sluiten bij een al bestaande coöperatie. Naast financiële steun biedt de gemeente dus ook uitgebreide informatie en begeleiding om de groei van coöperatief wonen in de stad te stimuleren.